|
Velkommen
 

Som pesten


Som pesten handler faktisk ikke om pesten, men om en mere realistisk trussel – den pandemiske influenza. 

Hovedpersonen er den danske læge Karoline Branner, der netop er ankommet til Genève for at starte på en frisk som koordinator i WHO's afdeling for pandemibekæmpelse, da en ny og dødelig H7N9-influenza bryder ud. Først i Danmark og efter nogen tid breder den sig til resten af kloden. Der findes ingen vaccine, den skal først udvikles af den tøvende lægemiddelindustri, så i månedsvis står man uden forsvar mod den aggressive virus. Dertil kommer, at det produktionsapparatet er underdimensioneret, så man ved på forhånd, at der vil opstå alvorlig forsyningskrise. Der er simpelthen ikke vaccine nok til alle. 

Karoline, den idealistiske epidemiolog sættes på sit livs prøve. Ikke alene skal hun stoppe pandemiens gruopvækkende hærgen, hun skal også kæmpe mod stærke politiske og økonomiske kræfter og håndtere vreden fra de desperate befolkninger, der mister deres børn. Oveni er hun trængt på hjemmefronten, hvor hun må slås for at holde sammen på en umulig kærlighed. Jasper, hendes barns far og medfølgende ægtefælle, er nok charmerende, men knap så pålidelig.

Karoline Branner er romanens egentlige omdrejningspunkt, men omkring hende er der et bredt  galleri af vigtige med- og modspillere af forskellig nationalitet både i Det Internationale Genève, i Danmark, og endelig i USA. En vigtig aktør er diplomaten Hans Bergman, den danske generaldirektør for FN-kontoret i Genève, der længe har følt verden vakle og mærker det indre krav om stillingtagen. Også Rose Ochola, midlertidig generaldirektør for WHO og Karolines øverste chef, bliver med sin afrikanske baggrund særligt udfordret, da de afgørende beslutninger skal træffes. Fælles for alle karaktererne er, at de alle har noget personligt på spil, som får indflydelse på, hvordan de reagerer under pandemiens stigende pres. 

Som pesten handler om det moderne menneske på kanten af katastrofen.  Hvordan reagerer vi, hvis vi trues af en ødelæggende virus, der kan udrydde millioner? Vil vi være solidariske med de svageste? Arbejder vi sammen om at løse krisen eller hytter vi hver især vores eget skind? Vil vi træffe de rigtige valg? Eller de forkerte?

Nyheder
Mødre og døtre udkommer d. 14.3.2018

Læs mere

Ny roman udkommer d. 28.9.2017

Læs mere

Hanne-Vibeke Holst på norsk

Læs mere

Vis arkiverede nyheder

Powered by Webex